אבי לוי - עורך דין המטפל באלימות במשפחה

לאדם אין נכס חשוב יותר מהמשפחה, העיסוק בדיני משפחה מחייב רגישות והבנה רחבה יותר מכל עיסוק משפטי אחר. מעבר למורכבות הרגשית הרבה, עורך דין המתעסק באלימות במשפחה נדרש להיות בעל סובלנות רבה, יכולת אישית גבוהה וידע והבנה סוציולוגית ופסיכולוגית על מנת לתת מענה אישי ומשפטי מתאים בהתאמה למקרה. לכן ישנה חשיבות עליונה בבחירת עורך דין נכון המטפל באלימות במשפחה שיינהל עבורך את ההליך המשפטי באופן דיסקרטי, יעיל, נכון ומהיר.
הנני בעל ניסיון רב שנים כעורך דין המטפל באלימות במשפחה במודיעין והסביבה. אשמח לעמוד לשירותך ולהעניק לך שירות משפטי מקצועי, איכותי, עם אווירה משפחתית על הצד הטוב ביותר. 
לקריאה נוספת אודותיי לחצו כאן.

לקבלת יעוץ ראשוני בנושא אלימות במשפחה מעו״ד אבי לוי - ללא עלות וללא התחייבות צלצלו 052-2353449 או השאירו פרטים מטה ואחזור אליכם

הקודם
הבא

אלימות במשפחה

״בישראל, מתרחשים מידי שנה אלפי מקרי אלימות פיסית ונפשית כאחד. ברובם המכריע של המקרים מכוונת האלימות מצד גברים נגד נשים, אך ישנם מקרים של אלימות נגד גברים ואלימות נגד ילדים. חוק למניעת אלימות המשפחה, התשנ”א-1991 (להלן: “החוק”) מעניק הגנה לנפגע האלימות באמצעות צווים אשר ימנעו מהתוקף להמשיך ולפגוע בבן משפחתו.״

כותב: עו״ד אבי לוי

פתח דבר

גם במשפט הישראלי וגם במשפט העברי יש הסכמה שאסור לפגוע באישה ואסור לנהוג כלפיה באלימות במשפט הישראלי יש חוק “כבוד האדם וחירותו” ששומר על זכויות האדם שאסור לפגוע בו. על פי המשפט העברי ניתן להבחין כי אסור לבעל לנהוג באישה באלימות והינו חייב לכבד אותה כמו כל אדם אחר , שמו שכתוב “ואהבת לרעך כמוך” שצריך לכבד אחרים כמו שאתה רוצה שיכבדו אותך במשפט הישראלי אסור להכות את הילדים בכוונה לפגוע בהם ולאורך השנים התגבשה חקיקה ענפה, שנועדה לספק מענה לקורבנות ההתעללות, להסדיר את אלימות במשפחה הינו אחד מהנושאים שלפעמים נהוג “לשמור במשפחה” אולם מדובר באחד מהנושאים הכאובים ביותר עמם נאלצת להתמודד החברה בכלל והמשפחה בפרט.

בישראל, מתרחשים מידי שנה אלפי מקרי אלימות פיסית ונפשית כאחד. ברובם המכריע של המקרים מכוונת האלימות מצד גברים נגד נשים, אך ישנם מקרים של אלימות נגד גברים ואלימות נגד ילדים. חוק למניעת אלימות המשפחה, התשנ”א-1991 (להלן: “החוק”) מעניק הגנה לנפגע האלימות באמצעות צווים אשר ימנעו מהתוקף להמשיך ולפגוע בבן משפחתו.
להלן, הצווים אשר יש ביכולתו של נפגע האלימות להגיש:

צו הגנה

בקשה לצו הגנה תתאפשר רק אם אירוע האלימות היה “בסמוך לפני בקשת הבקשה נהג באלימות בבן משפחתו” (סעיף 3(1) לחוק) ולחילופין “התנהגותו נותנת בסיס סביר להניח כי הוא מהווה סכנה גופנית ממשית לבן משפחתו” (סעיף 3(2) לחוק) או בשל “התעללות נפשית מתמשכת בבן משפחה” (סעיף 3(3) לחוק). בחוק נקבעו מצבים דחופים המצדיקים מתן צו הגנה במעמד צד אחד, אולם כדי לאפשר לנתבע להגן על עצמו ולממש את זכויותיו הדיוניות, על בית המשפט לקבוע דיון במעמד שני הצדדים בהקדם אפילו באופן מיידי מיום מתן הצו.
החוק מאפשר להוציא צו הגנה לתקופה מוגבלת של עד שלושה חודשים, כאשר בסך הכול לא תעלה התקופה על שישה חודשים. מנימוקים מיוחדים, יכולה ערכאה שיפוטית להאריך את התקופה עד שנה. הערכאה השיפוטית אליה הוגשה הבקשה, תיתן את הצו רק לאחר ששוכנעה בעובדות ובראיות כי מבקש הצו נמצא בסכנה ממשית. מהטעם שהחוק קובע שצו הגנה ינתן רק בסמוך לאירוע האלימות, חשוב עם קרות האירוע, להגיש את הבקשה. כאמור, צו הגנה הינו זמני, באמצעותו, יש באפשרות הצדדים להתרחק זה מזו, כדי למנוע פגיעה או הסלמה במצב, חשוב להסתייע בעו”ד לענייני משפחה וגירושין נמרץ ויעיל.

מחפשים עו״ד לאלימות במשפחה באזור מודיעין?

לקבלת ייעוץ ראשוני השאירו פרטים או צלצלו 052-2353449

צו למניעת הטרדה מאיימת

חוק מניעת הטרדה מאיימת, התשס”ב-2001 (להלן: “חוק למניעת הטרדה מאיימת”)נועד להגן על כל אדם מפני הטרדות ו/או איומים קלים יותר אשר פוגעות בשלוותו חייו, בפרטיותו או בגופו של אדם. סעיף 1 לחוק למניעת הטרדה מאיימת מתאר שורה של התנהגויות שיכולות להיחשב כהטרדה מאיימת-
“(1) בבילוש, במארב או בהתחקות אחר תנועותיו או מעשיו, או בפגיעה בפרטיותו בכל דרך אחרת;
(2) בנקיטת איומים בפגיעה בו או במאיים עצמו;
(3) ביצירת קשר עמו בעל פה, בכתב או בכל אמצעי אחר;
(4) בפגיעה ברכושו, בשמו הטוב, או בחופש התנועה שלו;”

בית המשפט רשאי ליתן צו למניעת הטרדה מאיימת במעמד צד אחד אם הוא סבור שהדבר דרוש להגנה מידית או שהמטריד הוזמן ולא התייצב לדיון. תוקפו של צו לפי החוק למניעת הטרדה מאיימת, יכול להיות עד לשנתיים ימים.

תחומים נוספים בגירושין

כשבני זוג עם ילדים נקלעים למשבר זוגי, הרגשות העוינים שצפים, עלולים להביא אותם להשתמש בילדים כנשק להשגת יתרונות במאבקם האישי. במקרים כאלה כדאי שההורים יעצרו רגע וישאלו את עצמם איך לחלוק את האחריות והטיפול בילדים, באופן כזה ששניהם יישארו חלק משמעותי בחייהם.

בתי הדין פוסקים על פי דין תורה ובהתאם להוראות חוק המופנות אל בתי הדין. בחוקי מדינת ישראל ניתנת לבתי הדין הרבניים סמכות שיפוט בלעדית בנושאי הנישואין והגירושין של יהודים וסמכויות בענייני המעמד האישי.

חלוקת רכוש בגירושין יכולה להיות מהלך משפטי מורכב אשר חשוב לתכנן ולפעול בהתאם. על פי רוב וכמו בסוגיות אחרות בדיני המשפחה, ייעוץ משפטי נכון הינו הכרחי לניהול וסיום המחלוקת. שכן, מדובר בסוגיות מורכבות ופרטניות ואין כמעט “שחור ולבן” בנושא זה.

בישראל, מתרחשים מידי שנה אלפי מקרי אלימות פיסית ונפשית כאחד. ברובם המכריע של המקרים מכוונת האלימות מצד גברים נגד נשים, אך ישנם מקרים של אלימות נגד גברים ואלימות נגד ילדים. חוק למניעת אלימות המשפחה, התשנ”א-1991 (להלן: “החוק”) מעניק הגנה לנפגע האלימות באמצעות צווים אשר ימנעו מהתוקף להמשיך ולפגוע בבן משפחתו.

מדור שקט ושלו מכוח צו למניעת הטרדה מאיימת

כאשר צדדים מתגוררים יחד חרף ניהול הליכים משפטיים בבית המשפט לענייני משפחה ובבית הדין הרבני, סביר שהדבר יקשה על בני הזוג לנהל את חיי היום יום באופן סביר וראוי. חשוב לדעת הימשכות ההליכים איננה יכולה לתת הצדקה לאחד הצדדים לנסות ולקבוע עובדות בשטח באופן כוחני שמטרתו להשפיע על ההליכים ולשנות את המסלול. גם במצב בו מתנהלים הליכים ממושכים, עדיין יש “כללי משחק” והתנהגות לגיטימית וסבירה אשר יש לנקוט. רבה ככל שתהיה סערת הנפש והלב, אין בהם כדי ליתן הכשר לנקיטת פעולות אלימות, כוחניות ומתלהמות אשר נועדו לפגוע בבן הזוג השני ובאמצעותו לגרום לבן זוג להיכנע לתכתיביו על מנת להגיע להישגים משפטיים.

בפסק דין ע”א 4480/93, פלוני נ’ פלונית, פ”ד מח (3) 461, ציין בית המשפט השופט שמגר לעניין זה את דבריו על הרחקתו של המערער מביתו ללא הגבלת זמן. ובפס”ד מודגש כי “צווי הגנה אינם באים במקומם של צווי ההרחקה הנובעים מדיני מזונות”. עוד נכתב “שצווי ההגנה לפי החוק אכן אינו בא לשנות את הוראות הדין האישי לעניין זה. דעה זו נסמכת על לשונו של החוק המפורשת של סעיף 12, מטרתו החקיקתית של החוק ,הבאה ליתן מענה לבעיה ספציפית של אלימות במשפחה” וכו’.

העונש על אלימות במשפחה

לפי חוק העונשין )סעיף 379 ( העבירה על תקיפה היא שנתיים מאסר. סעיף 382 לחוק קובע שכאשר התקיפה נעשית כנגד בן משפחה העונש הוא כפול: ארבע שנים. אם נגרמה חבלה, העונש הקבוע בחוק הוא שלוש שנים והוא מוכפל כאשר מדובר באלימות בתוך המשפחה: שש שנות מאסר. במקרים של עבירות מין, העונש יכול להיות חמור בהרבה במקרה של אונס הוא גם יכול להיות עשרים שנות מאסר. בית המשפט גם יכול לקבוע שהאלימות היא עבירה על החוק למניעת הטרדה מאיימת ) חדירה אל חייו הפרטיים של הקורבן, מעקב, איומים גלויים ומרומזים וכיוצא בזה (עבירה שעונשה עד שלוש שנות מאסר. עונש נוסף יכול לכלול פיצויים על נזקים שנגרמו עקב ההתעללות כפי שנראה בהמשך לפי חוק העונשין ) סעיף 86 ,( גם אם בית המשפט לא הרשיע את הנאשם, הוא רשאי להטיל על מי שהואשם באלימות במשפחה תקופת מבחן שבה הוא יעבור טיפול בקהילה. מדובר בעונש קל כיוון שהוא איננו כולל הרשעה, מאסר ורישום פלילי והוא מאפשר למואשם לשקם את חייו ולטפל בבעיות שלו כדי שהוא לא יחזור שנית על מעשיו. בכל מקרה, מי שהואשם בעבירת אלימות במשפחה אבל הוכיח רצון טוב
ורצון להשתקם באמצעות תסקיר מבחן יכול לקוות להקלה בעונשו ובמקרים מתאימים גם להימנעות מהרשעה. דרכי הפעולה של מי שסובל מאלימות בתוך המשפחה

מחפשים עו״ד מנוסה באלימות במשפחה ?

לקבלת ייעוץ ראשוני השאירו פרטים או צלצלו 052-2353449

תלונה במשטרה

בידי מי שסובל מאלימות במשפחה עומדת האפשרות להגיש קודם כל תלונה במשטרה. עד כמה שהיינו רוצים להאמין שהמשטרה תעשה הכול כדי לסייע לקורבנות אלימות במשפחה, העזרה איננה תמיד מובנת מאליה, מסיבות שלא כאן המקום לפרטן. לכן מומלץ להגיש את התלונה בעזרת עורך דין אלימות במשפחה שמכיר את התחום ויידע לכוון את קורבן האלימות, להדריך אותו וללוות בכל התהליך. עו”ד גם יסייע לקורבן במגעים עם המשטרה ורשויות הרווחה. הסעד המיידי שניתן לקבל מהמשטרה הוא צו הרחקה לשבעה ימים צו שירחיק –את התוקף מהצד המותקף.

צו הגנה

צו שמקורו החוקי הוא החוק למניעת אלימות במשפחה סעיף 3- הצו ניתן בידי בית המשפט לבקשת תובע משטרתי או עובד סוציאלי. הוא ניתן כאשר מוכח אחד מהדברים הבאים: האדם שכנגדו מתבקש הצו נהג באלימות כלפי מבקש הצו. ישנה סכנה ברורה שהוא ינהג באלימות בטווח הקרוב. הוא התעלל במשך זמן רב בבן משפחה ופגע באפשרות שלו לנהל חיים תקינים.

 

צו למניעת הטרדה מאיימת

צו שמקורו החוקי הוא החוק למניעת הטרדה מאיימת. שלא כמו בצו הגנה, כאשר מבקשים צו למניעת הטרדה מאיימת אין צורך להוכיח אלימות פיסית ממשית הצו – מיועד למניעת הטרדה: מעקב, איומים, הטרדה נפשית וכדומה. בחירת הסעד הנכן ביותר איננה תמיד מובנת מאליה. גם כאן ישנה חשיבות גדולה להתייעצות עם עורך דין אלימות במשפחה כדי להחליט על הסעד החוקי המתאים לכל מקרה לגופו.

תביעת גירושין

כאשר האלימות היא בין בני זוג או כלפי הילדים, הקורבן – או ההורה שמבקש להגן על הילדים שסובלים מאלימות יכול להגיש תביעת – גירושין כדי לסיים את הקשר עם הצד האלים, להתרחק ממנו ולבנות חיים חדשים בלעדיו. כדי לעודד את בן הזוג אכן לתת גט, כאשר במסגרת הסכם הגירושין ניתן להסכים כי תוגש בקשה למשטרה לסגירת תיק פלילי.

תביעה אזרחית

ניתן להגיש תביעה אזרחית לפיצויים על נזקים שנגרמו בגלל ההתעללות. לדוגמה: בשנת 2010 פסק בית המשפט לענייני משפחה בירושלים שעל בעל מתעלל לשלם 60,000 ₪ לאשתו לשעבר שבה התעלל. תופעת האלימות במשפחה כנגד בני זוג המצויים בעיצומו של סכסוך גירושין הנה למרבה הצער תופעה נפוצה למדי בחברה הישראלית. המדובר בתופעה הגורמת לסבל פיזי ונפשי רב לצד הנפגע ולילדי בני הזוג, כך שלא אחת הצד המוכה מוצא עצמו חסר אונים אל מול האלימות המופנית כנגדו לא מעטים המקרים בהם הצד הנפגע כתוצאה מהאלימות, הפונה לקבל סעד מבית המשפט, הנו האישה, אשר מהווה לא פעם הצד החלש, הן מבחינה פיזית והן מבחינה כלכלית בתא המשפחתי. חשוב לדעת כי מערכת המשפט בארץ מודעת למצבן העגום של נשים מוכות. על כן, היא מעמידה לזכותן ולהגנתן מספר אופציות משפטיות להתמודד עם המצוקה ולהגן על עצמן. אחת מהן היא הוצאת צו הגנה בהתאם לחוק למניעת אלימות במשפחה, התשנ”א- 1991 . סעד זה הנו סעד חירום אותו נאלץ בית המשפט לתת לאישה המוכה, משל המדובר ב’חדר מיון’ והתרופה אותה נותן בית המשפט הנו סעד מהיר, מוגבל בזמן ואינו מהווה פתרון קבע.

בהתאם לסעיף 2 לחוק, זכאי כל צד נפגע מאלימות במשפחה, לרבות אישה מוכה, לפנות לבית משפט השלום או לבית משפט לענייני משפחה או לבית דין דתי אשר קרוב לאזור מגוריה
ולבקש ממנו להורות על מתן צו הגנה כלפי הגבר האלים כלפיה . צו ההגנה מגביל את פעילות הצד המכה, לרוב באמצעות צו הרחקה המונע ממנו להתקרב לדירת המגורים בה מתגורר הצד הנפגע, וזאת אף אם יש לו זכות כלשהי בדירה זו. בנוסף, הצו רשאי לאסור על הצד האלים להטריד את הצד הנפגע בכל דרך ובכל מקום לרבות – במקום עבודתו, לפעול בכל דרך המונעת או מקשה על הצד הנפגע להשתמש בנכס המשמש אותו כדין, גם אם יש לו זכות כלשהי באותו הנכס . אם ניתן הצו, רשאי בית המשפט עם מתן הצו או במועד מאוחר יותר, להורות לצד האלים לתת התחייבות לקבלת טיפול מגורם שיקבע בית המשפט. בנוסף, יאסר על הצד האלים להחזיק או לשאת נשק, לרבות נשק שניתן לו מטעם המדינה, אלא אם כן בית המשפט סבר כי אין בכך כדי להוות סיכון לצד הנפגע הפרת הצו על ידי הצד האלים עלולה להיחשב כבזיון בית המשפט ולהוביל למעצרו.

סיכום

האלימות במשפחה היא תופעה ציבורית חברתית שאינה מייחדת מגזר ספציפי והשפעותיה ניכרות בטווח הקצר והארוך כאחד. אלימות במשפחה הינה תופעה שלילית ומזיקה ויש לגנותה על כל צורותיה. משפחות רבות סובלות מאלימות פיזית, מילולית, מינית, כלכלית והטרדה מאיימת, כל אלו ועוד סוגי אלימות שקיימים במשפחה .

 

מחפשים ייעוץ משפטי בנושא אלימות במשפחה?

עו״ד אבי לוי הינו מומחה בדיני משפחה ולאלימות במשפחה, משרדו ממוקם במודיעין והוא נותן שירותים במכבים-רעות והסביבה עם דגש על מקצועיות רבה, אווירה אישית, ומשפחתית.
״במהלך השנים ליוויתי משפחות רבות ועזרתי להן לעבור את הקשיים בהצלחה ולמצוא פתרונות, אשמח לעזור גם לך״.

 

פרטים ליצירת קשר

30 שנות ניסיון בדיני משפחה

לקבלת ייעוץ משפטי ראשוני בדיני משפחה בחינם מעו״ד אבי לוי עוד היום, השאירו פרטים מטה

דילוג לתוכן